Attendo følger utviklingen av koronaviruset. Besøksforbud og adgangskontroll i alle våre virksomheter. Les mer

Rødtvet Sykehjem

Rødtvetveien 40, Oslo

Fakta

Type virksomhet
Sykehjem
Antal plasser
66

Velkommen til oss

Daglig lederJacqueline Sæby

Telefon: +47 41 02 01 86

Attendo Rødtvet sykehjem ligger sentralt til i Groruddalen, rett ved Kalbakken T-banestasjon. Vi jobber for en aktivt og meningsfylt hverdag i tråd med den enkelte beboers ønsker og behov. Sang og musikk brukes aktivt til å skape glede og gode minner, og har en flott sansehage hvor vi samles rundt bålpannen og nyter friluftsliv. Til sommeren blir det urter, blomster og selvdyrkede grønnsaker. Vi vil skape et aktivt miljø der beboerene bestemmer over sin egen hverdag, og samtidig gjøre sykehjemmet til en trivelig møteplass mellom generasjoner i nærmiljøet.

Bomiljø

Bomiljø på Rødtvet

Attendo Rødtvet sykehjem har 66 heldøgnsplasser, fordelt på to bygg og 3 avdelinger. Det er en avdeling med 25 plasser for mennesker med demens, fordelt på to etasjer a 12 og 13 beboere. Det er to somatiske avdelinger med henholdsvis 15 og 26 beboere. Alle beboere har eget rom. De fleste har eget bad med toalett og dusj. I tillegg har vi 20 dagsenterplasser som er et tilbud til hjemmeboende i Grorud bydel.

Vi oppfordrer beboere og deres pårørende til å sette sitt eget preg på rommet; med egne møbler, gjenstander, bilder og ting de setter pris på og har et forhold til. Det hjelper våre ansatte til å bli bedre kjent med den enkeltes livshistorie og bidrar til trivsel.

Alle avdelinger har en eller flere fellesstuer med kjøkken, hvor vi samles til måltider, hyggelig lag eller ulike hverdagsaktiviteter.

Rødtvet sykehjem er sertifisert som Miljøfyrtårn. Klima- og miljørapport er tilgjengelig på forespørsel til daglig leder.

Miljfyrtarn-norsk-farger.png

Våre ansatte

Dyktige medarbeidere

Attendo Rødtvet sykehjem har dyktige medarbeidere som jobber tverrfaglig for å sikre god omsorg for den enkelte. Personalgruppen består av sykepleiere, hjelpepleiere/ helsefagarbeidere, lege, fysioterapeut, ergoterapeut, kulturleder, aktivitør, assistenter, renholdere og serviceleder. Sykehjemmet ledes av daglig leder som er sykepleier, og hvert team ledes av teamleder. Kvalitetsleder er sykepleier og har ansvar for oppfølging av faglig kvalitet. Hver beboer har en kontaktperson og en ansvarlig sykepleier.

Vårt mål er stolte og engasjerte medarbeidere som trives med å jobbe med eldre og yte service, slik at beboerne opplever en trygg og trivelig hverdag.

Attendo Rødtvet sykehjem er godkjent lærebedrift, og er med i Opplæringskontorert i Oslo kommune

Øvrige tilbud

Vi legger vekt på sang og musikk

Dagsenteret holder til i lyse fine lokaler. Vi har nylig etablert bibliotek og stue i tilknytning til dagsenterlokalene. Dette er tilgjengelig også på ettermiddag. Vi har også fellesrom og aktivitetsrom i 1 etasje som brukes til trim og ulike aktiviteter, og har en flott terrasse mot sansehagen. Vi legger vekt på sang og musikk, og musikkterapi er et satsingsområde for hele sykehjemmet.

Månedens kulturaktiviteter henger oppslått i inngangspartiet og på avdelingene, og pårørende er velkommen til å delta sammen med sine.

Vi har et godt samarbeid med aktører i nærmiljøet, som på ulike vis bidrar til en aktiv hverdag for våre beboere. I tillegg har vi flere samarbeidsprosjekter som bidrar til aktivtet og glede i hverdagen, som for eksempel Unge møter eldre, der ungdomsskoleelever bidrar til aktiviteter sammen med beboere.

Mat

God mat i hyggelig selskap setter en spiss på hverdagen

Et måltid dreier seg ofte mer enn om bare maten. Vi forsøker å gjøre dette til en sosial og hyggelig stund, og sørger for at den enkelte får god og næringsrik mat. Vi tilrettelegger og tilpasser måltidene ut fra den enkeltes ernæringsbehov og tilpasser tid og sted etter ønsker og behov. Vi skaper matglede ved å servere mat du liker og er kjent med, ved å legge tilrette for deltakelse og opplevelse av mestring, og gjennom gode samtaler. Samtaler rundt god mat i hyggelig lag kan hente fram mange gode minner. Middagen kjøper vi fra Sofienbergsenterets storkjøkken, resten tilbereder vi selv på avdelingene. Vi har et eget matråd på huset som hele tiden jobber med å ha fokus på gode måltider, mathåndtering og forbedringer.

"Jeg jobber på Rødtvet fordi jeg opplever en blanding av det tradisjonelle og det moderne, samt at det settes stor pris på det enkelte mennesket der beboerne alltid er i fokus."

Enisa Hadzic-Omerhodzic Teamleder og spesialsykepleier

Dessverre krever kartet en nyere nettleser med JavaScript muliggjort for å fungere.

{"markers":[{"position":{"lat":59.95479,"lng":10.866083},"content":"<h4>Rødtvet Sykehjem</h4><p>Rødtvetveien 40 </br> 0955 Oslo </br> Oslo</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.95479,10.866083' target='_blank' >Finn her</a>"}]}

Besøksadresse

Rødtvetveien 40,
0955 Oslo
Oslo

Åpne veibeskrivelse